dat zei de mevrouw die voor de tweede keer met haar dochter in mijn praktijk kwam.
Haar dochter had slaapproblemen, was overdag niet vooruit te branden en had behoorlijk veel stemmingswisselingen.

“Wat is niet logisch? Wat bedoelt u precies?”, vroeg ik.

“Dat wat u doet!”, zei ze,
“U test alles met een spiertest, behandelt mijn dochter met acupressuur, praat wat met haar, geeft haar voedingstips, u schrijft wat middeltjes voor en vervolgens merk ik dat mijn dochter prettiger in de omgang wordt, beter slaapt en minder op de bank hangt!”

 “Nou, maar dat is dan toch mooi! Dat is toch wat u wilt voor uw dochter?”, zei ik.

“Jazeker….dat is precies wat ik wil, maar ik kan het niet logisch verklaren en dus kan het volgens mij niet!”, zei zij weer, “Ik geloof er gewoon niet in”.

“Maar u vindt het dus belangrijker om te geloven in dat wat ik of iemand anders doe om uw dochter beter te laten functioneren dan dat uw dochter beter in haar vel zit?”

“Ik vind dat mijn dochter het weer heel goed doet. We krijgen ook reacties uit de omgeving. Maar het is niet logisch voor mij en ik wil graag begrijpen wat u doet en dat lukt niet. Ik begrijp er helemaal niets van”.

Ze heeft geen nieuwe afspraak gemaakt.
Het was immers niet logisch dus kon het niet.

Dat haar dochter beter functioneerde was minder belangrijk dan haar logica.

En dat vond ik niet logisch……

Het is niet logisch