5 tips waardoor je meer beweegt!!!extra stappen
De huisartsen zouden dit advies vaker aan hun patiënten moeten geven: wandelen!!
Dit is namelijk de makkelijkste manier om wat aan je gezondheid te doen.

“Maar ja”, zeg jij dan,”daar heb ik geen tijd voor!”
Nou….dan heb ik voor jou 5 simpele tips: 

  1. Telefoneer al wandelend

Waarom zou je achter je bureau blijven zitten als je ook even een ommetje kan maken of een frisse neus kan halen? 10 minuutjes bellen en ondertussen even wandelen kan makkelijk 1.000 stappen aan je totaal toevoegen zonder dat je het echt door hebt.Helaas niet aan te raden voor wie een vaste telefoon heeft. 🙂

  1. Neem een omweg

Hoe vaak sta je op om je flesje water bij te vullen of een plaspauze te nemen? Neem de volgende keer eens een omweg (of een kleiner flesje zodat je vaker op pad moet). Nog een tip: parkeer iets verder weg, zodat je net wat langer moet lopen. Het scheelt je amper een paar minuten, maar dat aantal stappen gaat meteen de hoogte in.

  1. IJsbeer terwijl je wacht

Zoveel taken doen we al zittend op ons achterste, dus probeer de volgende dingen eens te doen terwijl je rustig rondloopt. Wandel wat door de badkamer terwijl je je tanden poetst, ijsbeer terwijl je op de lift wacht, aan de bushalte… zo tel je al snel heel veel stappen op bij het totaal.

  1. Neem de trap

Eentje die iedereen weet: neem de trap.

  1. Neem je lunchpauze elders

Verander eens van omgeving voor je lunchpauze. Wandel naar een gezellig plekje of bewaar je lunch voor later en maak een stevige wandeling. De frisse lucht geeft je niet alleen die nodige opkikker, het levert je ook weer heel veel stappen op.